Ga naar hoofdinhoud

Hotelkamer als werkplek populair bij thuiswerkers

Steeds meer thuiswerkers kiezen ervoor om een dagje in een hotel te werken, nu die door het wegvallende toerisme en zakenverkeer tijdens de coronacrisis veelal leeg staan.

Platforms als VoorDeThuiswerkers.nl en MEOW (My Extraordinary Workspace), die vraag en aanbod bij elkaar brengen, zien de behoefte aan een alternatieve werkplek de afgelopen tijd toenemen.

Bij VoorDeThuiswerkers.nl zijn inmiddels zo’n 250 hotels door heel Nederland aangesloten. Het platform biedt sinds de eerste lockdown in maart ‘werksuites’ aan, vanaf 30 euro per dag. Sinds 1 oktober groeide de vraag op het platform maar liefst met 700 procent en komen er per week een paar honderd boekingen binnen.

“Met spelende kinderen en bellende partners is het soms een flinke uitdaging om thuis te werken. Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer thuiswerkers zoeken naar een rustige, coronaproof omgeving om ongestoord te werken”, merkt mede-inititatiefnemer Olivier Kruger. De hotelkamers zorgen er volgens het platform voor dat mensen geconcentreerder kunnen werken dan thuis, en dat er een betere scheiding tussen werk en privé ontstaat. “Daarbij biedt het werken in hotels ook andere voordelen, zoals het gebruik van faciliteiten als roomservice, sauna, zwembad en gym.”

Bron: AccountantWeek

Back To Top