Ga naar hoofdinhoud

VEH: laat belastingvoordeel zonnepanelen met rust

Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet niet moet tornen aan het belastingvoordeel voor zonnepanelen.

De belangenvereniging Vereniging Eigen Huis (VEH) is teleurgesteld dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken morrelt aan de “goed werkende en toegankelijke” salderingsregeling. Hierdoor dreigen de klimaatdoelen en het draagvlak onder consumenten hiervoor verder uit zicht te raken, waarschuwt VEH.

Vanaf 1 januari 2023 neemt volgens een recent naar de Tweede Kamer gestuurd wetsvoorstel het belastingvoordeel op zonnepanelen jaarlijks af. In 2031 is de salderingsregeling geheel afgeschaft voor zowel huidige als toekomstige huiseigenaren met zonnepanelen.

“Wiebes schrapt uiteindelijk een prima stimuleringsmaatregel, terwijl hij wel overweegt zonnepanelen te verplichten”, zegt Maarten Eeke van der Veen, beleidsadviseur duurzaamheid bij VEH. “Zijn aanpak lijkt zo weinig samenhangend, zonder oog voor draagvlak.”

Volgens de organisatie zou de minister de aanschaf van zonnepanelen juist moeten stimuleren. Ook voor mensen met beperkte middelen en bezitters van huizen met een ongeschikt dak. “Hiervoor moet een nationale aanpak komen”, aldus Van der Veen. “Zo kunnen huiseigenaren op een laagdrempelige manier toch hun woning verduurzamen en komen de klimaatdoelen een stuk dichterbij.”

Bron: AccountantWeek

Back To Top