Ga naar hoofdinhoud

Salarisadministratie

Naast het voeren van een financiële administratie bent u verplicht een salarisadministratie te voeren indien u personeel in dienst heeft of gaat nemen. Dit kan uiteraard zowel vanuit de éénmanszaak, een VOF of maatschap als vanuit een BV of NV. Vanwege het risicoprofiel bij het in dienst nemen van personeel adviseren wij vrijwel altijd om daarbij te werken met een BV of NV. Hiermee bouwt u een buffer tussen uw privé situatie en uw onderneming.

U dient salarisstroken aan uw personeelsleden te verstrekken, arbeidscontracten met hen aan te gaan, personeelsdossiers aan te houden, aangifte loonheffingen te doen bij de belastingdienst, pensioenfondsen en dergelijke. Ook moet u bijvoorbeeld vakantierechten bijhouden. Daarbij gelden een wirwar van wettelijke eisen op het gebied van wel en niet toegestane vergoedingen, al dan niet belastingvrij. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de sinds 2015 geldige werkkostenregeling (WKR)

In dit doolhof kan Fiducia u assisteren en advies verlenen, al dan niet ondersteund door Loonvisie.

salarisadministratie Fiducia Accountancy Amersfoort

Contact
Bezig met versturen

Salarisadministratie door Loonvisie B.V.

Salarisadministraties voor Directeur Groot Aandeelhouders worden door Fiducia zelf verzorgd. Deze zijn relatief eenvoudig omdat hierbij geen werknemersverzekeringen of verplichte pensioeninhoudingen van toepassing zijn.

Indien u daarnaast werknemers in dienst heeft wordt de gehele salarisadministratie door Fiducia uitbesteed aan een nog grotere expert, Loonvisie B.V. te Rhenen. Fiducia blijft echter uw eerste aanspreekpunt en fungeert als intermediair tussen u en Loonvisie B.V.

Loonvisie verzorgt daarbij ook de jaaropgaves en de maandelijkse aangiften loonheffingen aan de belastingdienst. Ook verzorgen zij de wettelijke verplichte opgaves aan pensioenfondsen, voor zover van toepassing. Als laatste assisteren zij u bij het juist uitvoeren van uw CAO, voor zover die op uw sector van toepassing is.


U  betaalt een vaste prijs per strook, dit is inclusief de jaaropgave en de maandelijkse aangiften loonheffingen. Invoer van nieuwe medewerkers, periodieke opgaven aan pensioenfondsen en andere extra (advies) werkzaamheden worden op basis van uren maal tarief aan u doorbelast.

Back To Top