Ga naar hoofdinhoud

Betalen met smartphone via app van grote banken

Binnen 1 jaar kan iedereen kiezen of hij betaalt met de smartphone die tegen een terminal wordt gehouden of ouderwets met een pasje. Banken werken aan apps waarmee betalen in de winkel of café via de mobiele telefoon kan.

Rabobank heeft de primeur met haar Rabo Wallet. Binnen enkele weken biedt de bank mobiel betalen op twee telefoons van Samsung. ,,Daarmee kun je contactloos betalen tot 50 euro. Daarboven heb je een pincode nodig, die je intoetst op je eigen telefoon,” zegt Margo van Wijgerden van Rabobank.

Je portemonnee in je mobiel, noemt Rabobank het systeem. De app kan ook de kassabon binnenhalen en de klantenpasjes beheren. De stapel plastic in de portefeuille is overbodig en ook de kassabon belandt in de telefoon. Rabo verwacht in eerste instantie 100.000 gebruikers. Dat aantal zal snel stijgen zodra de Rabo Wallet app meer telefoons zal ondersteunen.

,,We hebben er proeven mee gedaan en mensen zijn enthousiast,” zegt Vincent van den Boogert, directeur particulieren bij ING. Ook zijn bank is druk met de ontwikkeling van apps die het pasje vervangen. Wie met de telefoon wil betalen, houdt het toestel tegen de pinautomaat. Naar verwachting zijn die voor het eind van het jaar geschikt voor contactloos betalen. ING wil niet zeggen of er wordt onderhandeld met Apple. De telefoongigant heeft in de VS inmiddels Apple Pay geïntroduceerd, waarbij kan worden afgerekend met een iPhone.

Bron: AD

Back To Top