Ga naar hoofdinhoud

Uitstel beperkte vermogenstoets Tozo tot april 2021

Vanwege de landelijke coronamaatregelen die het kabinet afgelopen maandag heeft aangekondigd, is besloten de beperkte vermogenstoets in de Tozo uit te stellen tot 1 april volgend jaar.

Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “Het kabinet wil zelfstandig ondernemers in deze tijd, waarin extra maatregelen nodig zijn, ruimhartig blijven ondersteunen. Daarbij past een aanscherping voor de Tozo-uitkering per 1 oktober niet.” Het kabinet kondigde maandag daarom aan de beperkte vermogenstoets niet per die datum in te laten gaan.

Gisteren werd bekend dat uitstel is gegeven tot 1 april 2021. Dit betekent dat zelfstandig ondernemers onder ‘Tozo 3′ voor de maanden oktober 2020 tot en met maart 2021, en dus voor maximaal zes maanden, een uitkering voor levensonderhoud kunnen aanvragen zonder dat er een beperkte vermogenstoets wordt uitgevoerd.

De datum 1 april 2021 is vastgesteld in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Divosa en gemeenten. “Deze wijziging die op een laat moment is aangekondigd, heeft voor gemeenten veel voeten in de aarde. Alles in de uitvoering stond immers klaar om Tozo 3, met een beperkte vermogenstoets, per 1 oktober 2020 uit te voeren. Ik ben gemeenten dan ook zeer erkentelijk dat zij nu alles in het werk zetten om de uitvoering van Tozo 3, zonder vermogenstoets, alsnog zo snel mogelijk in gang te zetten. Dit is voor zelfstandig ondernemers ook van groot belang”, aldus staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bas van ’t Wout.

Bron: Accountant.nl

Back To Top