Ga naar hoofdinhoud

Laag btw-tarief verbouwing woning verlengd

Btw-tarief van 6%. Zoals bekend is vanaf 1 maart 2013 het btw-tarief op de arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. Deze maatregel is destijds getroffen om de bouwsector te ondersteunen. Deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief zou in principe eind 2014 eindigen.

Verlengd tot 1 juli 2015. In het Belastingplan 2015 staat nu echter dat de einddatum van deze tijdelijke stimuleringsmaatregel wordt opgeschoven naar 1 juli 2015. Het verlaagde tarief van 6% zal pas per 1 juli 2015 vervallen. U kunt hiervan dus zes maanden langer profiteren.

Bestaande woningen. Het verlaagde btw-tarief mag worden toegepast op de arbeidskosten (niet op materiaal) bij de verbouwing of renovatie van een bestaande woning. Deze woning moet minimaal twee jaar daarvoor voor het eerst in gebruik zijn genomen. Tip. Het lage btw-tarief geldt ook voor de arbeidskosten in verband met het aanbrengen van goederen in of aan een woning die van rechtswege in eigendom overgaan op de eigenaar. Denk hierbij aan het plaatsen van een bad of een keuken. Let op. Voor toepassing van het verlaagde btw-tarief is wel van belang dat de werkzaamheden zijn afgerond vóór 1 juli 2015.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top