Ga naar hoofdinhoud

DNB blijft waarschuwen voor risico’s crypto’s

DNB blijft waarschuwen voor de financiele risico’s die mensen lopen met crypto’s en ziet de digitale ‘valuta’ niet als geld. Een verbod gaat DNB echter niet uitvaardigen, aangezien er wat de centrale bank betreft in internationaal verband naar oplossingen gezocht zou moeten worden. Dat zegt divisiedirecteur Petra Hielkema in het vrijdag gepubliceerde DNBelicht, een digitaal magazine van de toezichthouder over fintech.

DNB waarschuwt al langer voor de gevaren van crypto’s en dat doet Hielkema in het magazine opnieuw: ‘U kunt al uw geld kwijt raken en u kunt nergens terecht om dat geld weer op te halen’.

Crypto’s kunnen bovendien niet als geld worden gezien, benadrukt de directeur. ‘Wil iets geld zijn dan moet je er mee kunnen betalen, sparen en rekenen’. Er wordt echter amper mee betaald, voor sparen is crypto veel te volatiel en de waarden van de crypto’s worden uitgedrukt in reguliere valuta. ‘Daarom vinden we het geen geld’.

Experimenteren

DNB blijft zelf experimenteren met de techniek achter crypto. ‘We zien dat de techniek nu nog niet klaar is voor een toepassing in ons betalingsverkeer, maar we zien wel mogelijkheden in de toekomst met meer innovatie. Ook is het een mogelijkheid om in gesprek te zijn met de sector.’

Bron: www.accountancyvanmorgen.nl

Back To Top