Ga naar hoofdinhoud

Subsidieregeling elektrisch rijden definitief, aanvragen kan vanaf 1 juli!

Particulieren komen vanaf 4 juni bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van € 4000. Voor een gebruikte auto is dat € 2000. Deze particulieren kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen. De subsidieregeling voor elektrische personenauto’s is op 4 juni gepubliceerd in de Staatscourant en daarmee definitief. Het kabinet wil hiermee schoon vervoer stimuleren en dit op termijn toegankelijk maken voor iedereen.

Met deze regeling, bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, nieuw of gebruikt, wordt schoon en elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan de actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. De regeling loopt tot 2025. Particulieren kunnen hun aanvraag voor auto’s die vanaf 4 juni zijn aangeschaft of geleased vanaf 1 juli online indienen via https://www.rvo.nl

Subsidiebedragen

Voor 2020 en 2021 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • voor een gebruikte elektrische personenauto koop of private lease € 2.000;
  • voor een nieuwe elektrische personenauto koop of private lease € 4.000.

Welke elektrische personenauto’s?

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie, dan moet de elektrische personenauto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer;
  • de catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000;
  • de auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

Tip 1. U kunt met de keuzehulp ( https://advies-op-maat.milieucentraal.nl/aom/elektrische_auto ) van Milieu Centraal zelf in een paar stappen ontdekken of elektrisch rijden voor uw situatie interessant is.

Tip 2. Meer informatie over de subsidie kunt u vinden op de website ( https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-elektrische-personenauto’s-particulieren-sepp ) van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Let op. U kunt de subsidie pas aanvragen, nadat u een koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten. Koop- of leaseovereenkomsten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor subsidie mits u uiteraard aan de verdere voorwaarden voldoet.

Bent u een particulier en koopt of leaset u op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse, dan komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe (€ 4.000 subsidie) als gebruikte elektrische personenauto’s (€ 2.000 subsidie). De regeling loopt tot 2025, maar er is maar een bepaald budget beschikbaar, dus wacht niet te lang! Aanvragen kan online vanaf 1 juli op https://www.rvo.nl
Bron: www.mijntipsenadvies.nl
Back To Top