Ga naar hoofdinhoud

Online formulier verlenging uitstel van belastingbetaling beschikbaar

Als u in maart of april bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling heeft gevraagd vanwege de coronacrisis, dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.

Drie maanden. Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. U heeft dan automatisch bijzonder uitstel gekregen voor drie maanden. In de schriftelijke ontvangstbevestiging die u van de Belastingdienst heeft gekregen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel.

Langer dan drie maanden. Is het bijzonder uitstel van drie maanden afgelopen of loopt dit binnenkort af en heeft u langer uitstel nodig, dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling via het online formulier van de Belastingdienst (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/hoe-vraag-ik-voor-3-maanden-bijzonder-uitstel-van-betaling-aan-vanwege-de-coronacrisis).

Meer dan € 20.000? Vroeg u bijzonder uitstel voor drie maanden voor een bedrag vanaf € 20.000, dan moet u een verklaring van een derde deskundige en een liquiditeitsprognose met het online formulier meesturen.

Afhandeling schriftelijke verzoeken. De Belastingdienst heeft laten weten dat de schriftelijke verzoeken die zij in de afgelopen weken heeft ontvangen, met de benodigde verklaring en eventuele stukken direct zullen worden behandeld. U hoeft niet opnieuw verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen.

Heeft u eerder bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en had u op dat moment openstaande belastingaanslagen met een totale schuld van € 20.000 of hoger, dan moet u een verklaring van een derde deskundige en een liquiditeitsprognose met het online formulier meesturen.

Bron: Indicator.com

Back To Top