Ga naar hoofdinhoud

NOW 2 aanvraag volgend op NOW 1

Heeft u de NOW 1-subsidie aangevraagd voor de loonkosten maart tot en met mei. En u wilt ook gebruik maken van de NOW 2-regeling? Voor de NOW 1-regeling heeft u gebruik gemaakt van de mogelijkheid om als referteperiode voor de omzetdaling gebruik te maken van de omzetdaling in bijvoorbeeld de periode mei, juni en juli.

Stel nu dat juni en juli maanden zijn met een lage omzet. In de toelichting op de NOW 2-regeling kunt u lezen dat gerekend wordt met de omzetdaling in een viermaands-periode die begint op 1 juni, 1 juli of 1 augustus 2020.

U zou graag bij de aanvraag NOW 2 rekenen met de omzetdaling in de periode juni tot en met september 2020.

Maar is dit wel een juiste interpretatie van de regelgeving?

Antwoord: Het is inderdaad correct dat in de NOW-regeling gerekend wordt met een referteperiode van 4 maanden. Maar er is ook geregeld dat de referteperiode die gebruikt wordt in NOW 2 aansluit op de referte periode die is gebruikt in NOW 1. Het is dus niet juist om de lage omzet in juni en juli te gebruiken  bij de NOW 1-regeling én bij de NOW 2-regeling.

Aandachtspunt

Als u gebruik maakt van de NOW 1-regeling en aansluitend gebruik wil maken van de NOW 2-regeling, dan MOET de referteperiode van de omzetdaling NOW 2 aansluiten op de referteperiode van NOW 1.

 

Bron: Extendum.nl

Back To Top