Ga naar hoofdinhoud

Geen aanslagen wegens ‘gesjoemel’ met CO2-uitstoot

Er is een discussie ontstaan over de vraag of de bijtelling van de auto van de zaak met terugwerkende kracht moet worden verhoogd als blijkt dat de CO2-uitstoot in testen gemanipuleerd is. Minister Dijsselbloem reageerde hierop.

Het zal u niet ontgaan zijn dat Volkswagen ‘gesjoemeld’ heeft om zodoende de CO2-uitstoot van diesels in testresultaten naar beneden te krijgen. Met als gevolg dat sommige modellen waarschijnlijk in een lagere bijtellingscategorie zijn geklasseerd, dan waar ze feitelijk thuishoren. Wat zijn de fiscale gevolgen als komt vast te staan dat die testresultaten niet in orde zijn en uw auto van de zaak had moeten worden ingedeeld in een hogere bijtellingscategorie? Naheffingsaanslagen? Bij wie? Verschillende fiscale experts waren hierover al een discussie gestart. De meningen waren verdeeld.

Minister Dijsselbloem van Financiën reageerde op deze vragen en beloofde: “De bedrogen burger gaat geen naheffing krijgen” (RTL Z, 29.09.2015).

Deze toezegging is nog niet vastgelegd in bijvoorbeeld een goedkeurend Besluit, maar u kunt er wel op vertrouwen dat de Belastingdienst zich houdt aan deze uitspraak van de minister.

Minister Dijsselbloem heeft beloofd dat er geen aanslagen worden opgelegd als achteraf blijkt dat een autofabrikant de testresultaten voor CO2-uitstoot heeft gemanipuleerd.

Bron: Nieuwsflits

Back To Top