Ga naar hoofdinhoud

Digitaal procederen binnenkort bij alle belastingzaken mogelijk

Vanaf 4 december kunnen burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven, meldt de Rechtspraak. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Het was al langer mogelijk om digitaal te procederen in beroep en hoger beroep in rijksbelastingzaken en in hoger beroep in lokale belastingzaken. Daar komen nu de lokale belastingzaken in beroep bij, waardoor in alle belastingzaken digitaal geprocedeerd kan worden.

Digitaal procederen

Via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ is digitaal procederen mogelijk in alle belastingzaken. In het webportaal is altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten te vinden. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met DigiD (voor burgers); eHerkenning (voor organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (voor advocaten). Via inloggen digitale diensten Rechtspraak is meer informatie te lezen over de mogelijkheden om toegang te krijgen tot de digitale diensten van de Rechtspraak.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in belastingzaken is onderdeel van het bredere project digitalisering binnen de Rechtspraak. De Rechtspraak realiseert de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Back To Top